Savustus

Savustus on perinne, joka pitää meillä pintansa. Olemme harjoittaneet savustamista kohta 30 vuotta, ja savusaunat lämpenevät meillä lähes 52 viikkona vuodessa. Savustaminen onkin siten parasta osaamistamme, ja savusaunan hellässä lämmössä pitkään kypsynyt porsaan kassler on bravuurimme. Toki savusaunamme hellii myös kinkkua, joka on alueemme kuuluisuus.

Meillä on tällä hetkellä 3 savusaunaa jossa vain yhdessä kylvemme itse. Savustus on meille kunnia asia. Savusaunat lämmitetään metrikkäällä halolla. Halot kaadamme omasta metsästä ja itse pilkomme. Näin ollen voimme varmistua myös puun laadusta. Kaksi vuotta vanha ja kuiva leppähalko on parasta savustuksessa. Käsittelemme kaikki saunaan menevät lihat käsin ja sijoitamme ne saunaan parhaisiin mahdollisiin paikkoihin herkkullisen lopputuloksen takaamiseksi. Savustuksen välissä käymme tarkistamassa ja kääntämässä lihoja.