Savulihatuotteemme

..ovat muun muassa sian kinkku ja kassler, jotka saavat lepästä vastustamattoman ja muista erottuvan maun 

Kypsyessään hitaasti savusaunassa.

- Kaudesta ja saatavuudesta riippuen on mahdollista päästä maistamaan esimerkiksi metsästäjiltä ja kasvattajilta ostammiamme poroja, hirviä ja peuroja. 

Koska savustus on parasta osaamistamme ja osaamme valmistaa myös erikoisempia lihan osia. Kaikkein maukkaimmiksi lihoiksi on todettu sopivan rasvainen liha. Pitkän ja miedon kysytyksen ansiosta rasva sulaa ja imeytyy lihaan antaen mehevän maun. Toisaalta rasvaton hirven tai hevosen paistit ovat niittäneet mainetta. Perheemme suosikkiruokia on savukyljestä tehty tirripaisti. (resepti johonkin) 

Savusauna Kinkku kypsyy pitkään saunamme ylälauteilla lähellä kiuasta (leivän päällä verraton leikkele)

Savusauna Kassler kypsyy hieman alemmalla lauteella kuin kinkku. Kasslerin rasva sulaa lihaan, antaen lihalle herkullisen makunsa. (leivän päällä verraton leike)

Savusauna Kylki kypsyy kasslerin vierellä nahkapuoli ylöspäin, jolloin rasva valuu lihaan. (leivän päälle tai esim. laatikkoruokien päälle)

Savusauna Hevosenpaisti kypsyy koosta riippuen ylä tai alalauteilla (leivän kaverina tai paljaaltaan parasta)

Savusauna Naudanpaisti kypsyy hirven kaverina ylä- tai alalauteella (leivän päällä tai paljaaltaan)

Savusauna Possun potka kypsyy alalauteilla lähellä saunan savunpoisto aukkoa antaen potkalle vahvan savunmaun (hernekeiton kruunaamaton kuningas)

Savusauna Possun kieli kypsyy alalauteilla ja vaikka moni ajattelee ettei laita kerran toisen suussa ollut suuhunsa on tämä erikoisuus kokeilemisen arvoinen. (ruisnapin kanssa, vahvan juuston kera)

Savusauna Hirvenpaisti kypsyy ylä- tai alalauteilla riippuen paistin koosta. (levän kaverina tai paljaltaan naposteltavaksi)

Savusauna Poro kypsyy yleensä alalauteilla. Poron maku on lähellä villipeuraa mutta vähän miedompi. (leivänpäällä tai paljaaltaan naposteltava herkku)